Beginpagina / Home_nl / U schrijft, filmt, creëert / Prijzen en promotie

De promotie van de auteurs en hun werken is een van de belangrijkste pijlers van de culturele actie van SACD en Scam. Ze neemt verscheidene vormen aan, in functie van de evoluties op het veld, van de technologische ontwikkelingen en de verschillende actoren binnen de verschillende sectoren. In 2009 hebben SACD en Scam hun leden en hun werken via verscheidene acties gepromoot: prijzen, ondersteuning van originele acties en samenwerkingen met de culturele spelers. De Belgische Comités waken over de diversiteit in hun toekenningen en samenwerkingen. In 2010 werden nieuwe octrooiregels voor financiële steun opgesteld om de dynamiek en de nodige flexibiliteit van de acties te waarborgen.

De prijzen aan de auteurs

Een prijs is niet alleen een erkenning maar ook een vorm van promotie en een financiële steun. Zes jaarlijkse prijzen bekronen het oeuvre van een auteur: de SACD-Prijs voor Podiumkunsten en voor Audiovisueel Werk, de Scam-Prijs voor Documentaire, voor Radiowerken, voor Literatuur en voor Jeugdliteratuur/Illustratie. Veel van deze prijzen worden uitgereikt op festivals waar onze vennootschappen partner zijn.

Promotieacties en samenwerkingen

Talrijke samenwerkingen - op initiatief van SACD, Scam of de culturele spelers waarmee ze samenwerken - hebben tot doel de auteurs en hun werken voor het voetlicht te plaatsen. dit gebeurt ter gelegenheid van festivals (Spa, Be Film Festival, Oostende…) of thematische ontmoetingen.

De Documentaireontmoetingen van Scam

De projectie van documentaires en een gesprek met hun makers. Eenmaal per maand, gewoonlijk op maandag, van 20u tot 22u30, in het Klein Mercelistheater, in de Mercelisstraat 13 in 1050 Brussel. De thematische projecties worden gevolgd door een debat met de makers, onder leiding van de leden van het Belgisch Comité van Scam. Een drink achteraf stelt de aanwezigen in de gelegenheid contacten te leggen.

Het programa wordt maandelijks aangekondigd per mail. Indien u wilt opgenomen worden op de mailinglijst, neem dan contact op met de Dienst Culturele Actie:
Barbara Cardoen
tel +32 (0)2 551 03 42
fax +32 (0)2 551 03 71
auteursdienst sacd-scam.be

Meer informatie

Linken